Podľa údajov Coin Metrics stúpol počet Cardano milionárov o 1 2341,34%

Po náraste kryptomeny Cardano (ADA) sa prirodzene zvýšil aj počet milionárov, ktorí sa rozhodli tento altcoin hodlovať. Celkový počet Cardano milionárov je v súčasnosti 6 710, čo predstavuje nárast o 1 2341,34% a krásne to len ukazuje, ako málo ľudí má trpezlivosť s dlhodobým držaním.

Počet aktívnych ADA adries od začiatku roka do 28. apríla vzrástol o 417,81%, zatiaľ čo hodnota investície vzrástla od začiatku roka o viac ako 1 000%. Najväčší priamy konkurent tejto kryptomeny je Ethereum, ktoré taktiež zažilo pomerne veľké rally, pričom takmer každým pohybom táto kryptomena dosahovala nové All-Time High (ATH). Zaujímavosťou však je aj to, že aj keď krypto trh posledné dni klesá, Cardano aj napriek tomu dokázala vzrásť o 19%, keď presne za ten istý čas Bitcoin (BTC) poklesol o približne 22% a Ethereum (ETH) o 15%. Samozrejme dnešný prepad už spôsobil pokles aj v rámci tejto kryptomeny.

Okrem lacnejších transakcií má Cardano výhodu oproti kryptomene Ethereum napríklad v tom, že používa algoritmus konsenzu Proof-Of-Stake (PoS), ktorý je ako vieme značne efektívnejší a ekologickejší ako hlavný konkurent a aj naďalej najrozšírenejší konsenzus, Proof-of-Work (PoW). Trhová hodnota kryptomeny Cardano je momentálne 56 miliárd dolárov, vďaka čomu sa nachádza na piatom mieste spomedzi všetkých existujúcich kryptomien.

Zdroj