1200%-ný Bitcoin prekonáva dolár a ostatné fiatové peniaze už tretí rok za sebou

Rok 2017 bol tretím najlepším rokom pre Bitcoin

Vďaka 1200% ročný nárast v minulom roku sa ľahko dostal bitcoin na vrchol, zatiaľ čo len niekoľko menších mainstreamových altcoinov prinieslo väčšie výnosy pre investorov.

Rok 2017 bol pre držiteľov bitcoinu najlepším rokom od roku 2013, kedy zažila táto kryptomena neuveriteľné až 5500%-né výnosy.

Rok 2011 priniesol 1387% zisky, zatiaľ čo v roku 2010 sa zvýšil o 480%. Pre porovnanie, v roku 2016 to bolo „iba“ 130%.

Altcoiny, ako napríklad Ripple, ktoré prelomili rekordy s ročnou dividendou, ktorá dosiahla v minulom roku 16 000%, nie sú v tabuľke zahrnuté z dôvodu ich stále trochu obmedzeného charakteru ako aktíva. Spoločnosť Bitcoin je širšie akceptovaná a má špecializované finančné nástroje, ktoré zabezpečujú širokú škálu súkromných a inštitucionálnych investorov.

Pokiaľ ide o činnosť investorov, v roku 2017 Bitcoin zaznamenal takú aktivitu, akú nepredpokladal ani o niekoľko rokov neskôr.

Ako uvádza BitGo inžinier a on-line komentátor Jameson Lopp, ktorý  zaznamenáva údaje z Blockchainu, 375 miliárd dolárov v BTC v priebehu roka zmenilo svojho majiteľa.  To odpovedá sume približne 12 000 dolárov za sekundu.

Rok 2018 plný sľubov pre investorov BTC

V tomto roku sa očakáva ďalší nárast obchodovania, čo dokazuje portál Bitcoinist, ktorý tento týždeň ohlásil, že prémie na Wall Street 15. januára sú nastavené tak, aby priniesli „nákupnú horúčku“ na trhoch s kryptomenami.

Hovorca z CBOE (Chicago Board Options Exchange), ktorá spustila Bitcoin futures (BTF) obchodovanie v decembri, pred Vianocami povedal: „Vzhľadom na úspech spustenia nášho BTF má niekoľko partnerov veľký záujem pokračovať v rozvoji burzového obchodu.“

Údaje tiež ukazujú, že burzové fondy, ktoré boli riadené spoločnosťou Bitcoin, boli tiež najlepšími vo svojej triede v roku 2017.

Celkovo si virtuálna mena, ktorá dominovala počas celého roka, len udržiava svoju víťaznú líniu. Bude zaujímavé sledovať či v roku 2018 naďalej výrazne porastie.

Zdroj: http://bitcoinist.com/bitcoin-outperform-dollar-fiat-3-year/